Billigt til Rhodos

Se rejser her

   


Rhodos

Hoteller

Seværdigheder

Top 10 strande

Kort

Vejr og klima

 

 

Rhodos vejretRhodos vejr

Vejret på Rhodos er blandt det bedste i det græske øhav. Det behagelige middelhavsklima giver lange, varme og tørre somre, og mere end 300 solskinsdage henover året.

Selvom temperaturerne let kommer over de 30 grader om sommeren, så sørger en behagelig havbrise normalt for, at det ikke bliver for varmt. Det er Meltemi vinden, som rammer vestkysten af Rhodos, og stilner lidt af inden den når østkysten. Derfor er der normalt mere vind på vestkysten, og det gør især den nordvestlige del af Rhodos meget populær blandt surfere.

Set med nordeuropæiske øjne er vinteren på Rhodos også meget mild. Temperaturen når kun sjældent under 10 grader, og den gennemsnitlige dagtemperatur er 15 grader i januar. Selvom det lyder fristende, så arrangerer langt de fleste rejseselskaber dog ikke rejser til Rhodos i vinterperioden.

Regn forekommer stort set ikke i sommerperioden juni til september, og hvis det endelig regner, så er det meget korte byger. Til gengæld regner det ofte i vintermånederne.

Badevandet har behagelige temperaturer fra slutningen af maj til og med oktober, hvor den gennemsnitlige badevandstemperatur stadig er på behagelige 23 grader.

Forårsvejret (marts, april og maj)
Foråret starter så småt i marts, men det er først i april, at det tager rigtig fat. Her passerer de gennemsnitlige dagtemperaturer 20 grader, og regnen bliver sjældnere. I maj måned stiger temperaturerne yderligere, og giver mulighed for de første dage på stranden. Bemærk dog, at vandets temperatur kun er lige under de 20 grader i maj måned.

Sommervejret (juni, juli og august)
I sommerperioden er der næsten garanti for godt vejr på Rhodos. Solen skinner ufortrødent i 13-14 timer hver dag, og de gennemsnitlige temperaturer ligger omkring de 30 grader om dagen. Heldigvis er nætterne lidt køligere, men kun sjældent under 20 grader. Sandsynligheden for regnbyger er meget lav, mens badevandet ligger på meget behagelige 23-25 grader.

Efterårsvejret (september, oktober og november)
Med mange solskinstimer og høje temperaturer kan september bedst beskrives som en sommermåned. Oktober er mere svingende, men til trods for lidt faldende temperaturer og flere regnbyger, er vejret overvejende godt. Badevandet er stadig 23 grader varmt i oktober.

I skolernes efterårsferie i uge 42 er der dermed gode chancer for varmt og solrigt vejr med mulighed for at komme på stranden, men der er naturligvis ingen garanti. I november sætter efterårsvejret ind, og det er også her de fleste charterselskaber stopper deres flyvninger til Rhodos.

Vintervejret (december, januar og februar)
Vintrene på Rhodos er meget milde, og de gennemsnitlige temperaturer ligger på 15-17 grader om dagen, mens aftenerne og nætterne er noget køligere. I vintermånederne falder over 60% af øens årlige nedbør, men alligevel skinner solen 5-6 timer om dagen i gennemsnit. Vintrene på Rhodos kan dermed bedst sammenlignes med forår i Danmark.


 
 Gennemsnit Dag temperatur Solskinstimer/dag Nedbørsdage Vandtemperatur
 Januar 15 5 12 17
 Februar 16 6 9 16
 Marts 17 7 7 16
 April 20 9 4 17
 Maj 24 11 2 19
 Juni 28 13 1 23
 Juli 31 14 0 24
 August 31 14 0 25
 September 28 11 1 25
 Oktober 24 8 5 23
 November 20 6 6 20
 December 17 5 11 18

Kilde: Flere kilder anvendt.

 

 
 

 

 
 

Kontakt - Privatlivspolitik